ATTITUDE SAILS

Jadro Attitude Hornet 6.3 - 2017 - blue/white

V svetu jader že nekaj časa ni bilo večjih sprememb. Zato je vsaka nova znamka popestritev, še posebej, če gradi na kakovosti izdelave in ugod ... [VEČ]

Izdelek je bil odstranjen iz ponudbe

Fotografije uporabnikov

Ni fotografij uporabnikov. Bodite prvi! dodaj svojo fotografijo

Opis izdelka

V svetu jader že nekaj časa ni bilo večjih sprememb. Zato je vsaka nova znamka popestritev, še posebej, če gradi na kakovosti izdelave in ugodni ceni. Po uspehu na področju jamborjev in ostalih dodatkov za jadranje na deski, je nizozemska firma Unifiber v letu 2015 stopila tudi na tržišče jader z lasno blagovno znamko Attitude Sails. Poglejmo si jadro, ki je najbolj primerno za nadaljevalne jadralce na deski, ki si želijo jadro za razmere pri nas za freeride in freerace deske, torej: hitro zglisiranje, kotrola, dobra končna hitrost in okretnost. V njihovi paleti jader se imenuje Hornet.

Hornet je freerace jadro s tremi kamberji in razširjenim žepom. Zasnovano je na Unifibrovem jamborju FlexTop (podobna krivulja kot Neil Pryde). Jadro ima za svojo velikosti relativno dolg lok, kar se v kombinaciji z globokim profilom ob loku odraža v hitrem zglisiranju v šibkejšem vetru. Za močnejši veter je jadro potrebno  po jamborju bolj napeti, ob tem se izraža krivulja jamborja, ki omogoča dober izpust vetra v zgornjem delu jadra in dve možnosti za pritrditev loka (v močnejšem vetru se uporablja spodnja luknja). Središče sil je na jadru mirno tudi v refulih, saj profil držijo na mestu trije kamberji in razširjen žep. V vožnji se najboljše obnese v slalomskem načinu z zaprtim jadrom, nagnjeno nazaj na palubo deske. Predvsem pa izstopa izbira materialov in kvaliteta izdelave. Z gotovostjo lahko trdimo, da je to jadro, ki bo zdržalo kar nekaj sezon kljub temu, da ga boste kdaj pustili na soncu. V razredu freerace jader gotovo ponuja najboljše razmerje med voznimi lastnostmi in ceno.

Mnenja uporabnikov

  • Ni mnenj uporabnikov